Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 10 липня 2025 року № 29 (12985)

Всяка всячина / Смачні кабачкові “історії” на щодень

24.07.2014

images Смачні кабачкові “історії” на щодень

Кабачки воістину універсальні овочі. З них можна приготувати перше, друге, третє і навіть компот з варенням.
Молоді кабачки завдяки своїм смаковим властивостям чудово поєднуються з усіма продуктами. До речі, найсмачнішими вважаються овочі із жовтою шкіркою.

Суп-пюре з кабачків

Інгредієнти: 1 кг невеликих молодих кабачків, 2 зубчики часнику, базилік, 4 ст. л сиру, 750 мл гарячого молока, оливкова олія, сіль, перець.
Спосіб приготування: нарізати кабачки, обсмажити в оливковій олії. Подрібнити часник і додати до кабачків. Обсмажувати протягом 20 хв., помішуючи. Перекласти все у блендер, долити молоко, посолити, поперчити і подрібнити. Оливкову олію і подрібнений базилік подати до супу окремо.
До речі, до цього супу можна підготувати підсмажені тости. Їх треба натерти часником і нарізати кубиками.

Мариновані кабачки

Інгредієнти: 1,5 кг молодих кабачків, 50 мл оливкової олії, 1 ч. л. солі, 2 ст. л. оцту, 2 ч. л. меду (можна замінити цукром), петрушка або кріп, перемелений або горошком перець, 2-3 зубчики часнику.
Спосіб приготування: кабачки помити і нарізати тонкими пластинками з допомогою овочечистки. Покласти кабачки в ємність для маринування, посолити і залишити на 30 хвилин, доки кабачки не пустять сік. Рідину злити, кабачки обережно віджати.
Зелень помити, обсушити і дрібно порізати. Часник подрібнити.
Приготувати маринад. Для цього потрібно добре перемішати часник, зелень, перець, оливкову олію, оцет, мед.
Кабачки помістити в ємність з маринадом, перемішати, накрити кришкою і поставити у холодильник мінімум на 2 години.

Закусочний торт із кабачків

Інгредієнти: для млинців – 300 г обчищених кабачків, 2 яйця, 1 склянка борошна, сіль, рослинна олія для смаження.
Для начинки: 1 морквина, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, 100 г майонезу, сіль, перець.
Спосіб приготування: кабачки натерти на великій терці чи на терці для моркви по-корейськи. Віджати сік, який виділився. Додати яйце, борошно, сіль і перемішати.
Викласти тісто на добре розігріту сковорідку з рослинною олією і смажити великі млинці з двох боків на середньому вогні до готовності. Обсмажені млинці викласти на серветку, щоб стекла зайва олія.
Для начинки сир і моркву натерти на дрібній терці, додати майонез, сіль, перець, пропущений через прес часник. Усе добре перемішати.
Кабачкові млинці викладати один на один, перекладаючи начинкою.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025