Смачні кабачкові “історії” на щоденьКабачки воістину універсальні овочі. З них можна приготувати перше, друге, третє і навіть компот з варенням.
Молоді  кабачки завдяки своїм смаковим властивостям чудово поєднуються з усіма  продуктами. До речі, найсмачнішими вважаються овочі із жовтою шкіркою.
Інгредієнти: 1 кг невеликих молодих кабачків, 2 зубчики часнику, базилік, 4 ст. л сиру, 750 мл гарячого молока, оливкова олія, сіль, перець.
Спосіб приготування: нарізати кабачки, обсмажити в оливковій олії. Подрібнити часник і  додати до кабачків. Обсмажувати протягом 20 хв., помішуючи. Перекласти  все у блендер, долити молоко, посолити, поперчити і подрібнити. Оливкову  олію і подрібнений базилік подати до супу окремо.
До речі, до цього супу можна підготувати підсмажені тости. Їх треба натерти часником і нарізати кубиками. 
Інгредієнти: 1,5 кг молодих кабачків, 50 мл оливкової олії, 1 ч. л. солі, 2 ст. л.  оцту, 2 ч. л. меду (можна замінити цукром), петрушка або кріп,  перемелений або горошком перець, 2-3 зубчики часнику.
Спосіб приготування: кабачки  помити і нарізати тонкими пластинками з допомогою овочечистки. Покласти  кабачки в ємність для маринування, посолити і залишити на 30 хвилин,  доки кабачки не пустять сік. Рідину злити, кабачки обережно віджати.
Зелень помити, обсушити і дрібно порізати. Часник подрібнити.
Приготувати маринад. Для цього потрібно добре перемішати часник, зелень, перець, оливкову олію, оцет, мед.
Кабачки помістити в ємність з маринадом, перемішати, накрити кришкою і поставити у холодильник мінімум на 2 години. 
Інгредієнти: для млинців – 300 г обчищених кабачків, 2 яйця, 1 склянка борошна, сіль, рослинна олія для смаження.
Для начинки: 1 морквина, 100 г твердого сиру, 2 зубчики часнику, 100 г майонезу, сіль, перець.
Спосіб приготування: кабачки натерти на великій терці чи на терці для моркви по-корейськи.  Віджати сік, який виділився. Додати яйце, борошно, сіль і перемішати.
Викласти  тісто на добре розігріту сковорідку з рослинною олією і смажити великі  млинці з двох боків на середньому вогні до готовності. Обсмажені млинці  викласти на серветку, щоб стекла зайва олія.
Для начинки сир і моркву  натерти на дрібній терці, додати майонез, сіль, перець, пропущений  через прес часник. Усе добре перемішати.
Кабачкові млинці викладати один на один, перекладаючи начинкою.
Залишити коментар