картопля: 1 кг
домашній сир: 300 г
твердий сир: 300 г
вершкове масло: 100 г
сіль, чорний мелений перець: за смаком
Готуємо так:
1. Картоплю почистити, помити та порізати кружальцями. Покласти в киплячу воду та варити протягом 5 хвилин, тоді злити воду.
2. У невелику каструльку або форму для запікання викласти картоплю, домашній сир, масло, посолити та поперчити за смаком й акуратно перемішати. Додати маленьку чашку води.
3. Духовку розігріти до температури 2000С. Накрити каструльку або форму фольгою та запікати картоплю протягом 30 хвилин.
4. Твердий сир потерти на великій тертці. Витягнути картоплю з духовки, зняти фольгу та посипати тертим сиром. Запікати картоплю з сиром в духовці ще протягом 15 хвилин, але вже без фольги.
*Не слід переварювати картоплю, вона повинна бути лише трохи провареною.
*Для приготування цієї страви можна використати й інші сорти сиру на ваш смак, наприклад, пармезан чи бринзу.
Залишити коментар