Інгредієнти:
• яблука - 300 г
• морква - 200 г
• ріпчаста цибуля - 80 г
• яйця - 4 шт.
• твердий сир (Гауда, Російський і т. п.) -200 г
• сметана - 5-6 ст. л.
• майонез - 5-6 ст. л.
• сіль
Цибулю порізати маленькими кубиками, залити окропом, через 5-7 секунд воду злити.
Зварені накруто яйця очистити від шкаралупи і натерти на терці з великими отворами.
Сир натерти на дрібній тертці.
Моркву очистити від шкірки і також натерти на дрібній тертці.
В останню чергу підготувати яблука – очистити від шкірки і натерти на тертці з великими отворами. Майонез перемішати зі сметаною і досолити. Це такий собі “соус”, яким будемо перемащувати шари салату.
Підготовлені інгредієнти розділити на дві частини. На дно широкої плоскої тарілки викласти половину цибулі, змастити “соусом”.
Зверху викласти половину яблук, змастити “соусом”. До речі, для зручності, сметанно-майонезну суміш можна перекласти в поліетиленовий пакет, зрізати кутик, зробивши невелику дірочку, і рівномірно витиснути “соус” на кожен шар салату.
Потім на яблука викласти половину яєць, змастити “соусом”.
Далі викласти одну частину моркви, змастити “соусом”.
На моркву – 1/2 сиру, також змастити “соусом”.
Потім так само шарами викласти решту інгредієнтів в аналогічному порядку. В кінці сиром, що залишився, покрити весь салат і прикрасити його вареною морквою, петрушкою та “соусом”, що залишився. Салат на 1 год. поставити в холодильник, після чого подавати до столу.
Залишити коментар