Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 3 липня 2025 року № 28 (12984)

Всяка всячина / Новий рік наближається

25.12.2014

index Новий рік наближається...

Як зустріти Новий 2015 рік, щоб він приніс щастя й удачу?

Щоб Новорічні свята пройшли весело і залишили в пам'яті тільки приємні враження, готуватися до свята потрібно заздалегідь. І головне — приділити достатньо уваги талісману року. Адже, якщо він залишиться задоволеним, то принесе вам удачу і благополуччя в Новому році. А  2015 рік за східним календарем вважається роком Дерев'яної Кози або Синьої Вівці. То як же відзначити Новий рік, щоб догодити Козі?
Де краще зустріти Новий рік, пов'язано  з характером самої господині року. З одного боку, Коза — спокійна домашня тварина, дуже обережна і не любить різких змін. Тому цілком природно буде зустрічати цей Новий рік з рідними та близькими в скромній компанії.гілочка
Але з іншого боку, Коза дуже любить прогулянки. Тож  можна сміливо вирушати в гості, нічний клуб і навіть перенести проведення Нового 2015 року на курорт чи просто в село — талісман не образиться. Але запам'ятайте: святкувати необхідно мирно і тільки на суші — вода і повітря Козі не до вподоби. І ще один нюанс — постарайтеся обійтися без занадто галасливих і екстремальних варіантів.
В силу природної обережності Кізка не переносить небезпеки і ризику, так що краще її не лякати, щоб удача не втекла.

Готуємо дім до свята

Підготовка до Нового  року, як і зазвичай, починається з прикрашання  будинку. Господинею 2015 року буде синя Коза, значить, і оформлення повинно бути витримано у відповідній кольоровій гамі. Основні кольори — синій і зелений, але не варто захоплюватися. Занадто багато теж не добре.  Коза любить затишок,  тому краще розбавити основну кольорову гаму м'якими бежевими або пастельними відтінками. Досить прикрасити кімнату якими-небудь синіми елементами. Це можуть бути декоративні серветки, вази, подушки, яскраві кулі синього кольору, дощик і т. п.
Обов'язковим елементом наступного року стане дзвіночок. Його вішають на двері або на ялинку. Також доречними будуть різноманітні дерев'яні прикраси, статуетки, фігурки овечки і т. п. Простенькі фігурки  можна зробити самому, вирізавши їх з фанери чи картону  і розфарбувати.
Як завжди,  актуальні серпантин, дощик та гірлянди. Перевагу слід віддати прикрасам синього, блакитного і зеленого кольорів, що уособлює небо і зелень. Зелень обожнюють як Коза, так і Вівця. Можна прикрасити приміщення кімнатними рослинами. Це обов'язково сподобається талісману року і приверне удачу.
Оригінальні прикраси, хвойні букетики можна зробити своїми руками. Візьміть гілочки і злегка змастіть їх клеєм, а потім посипте подрібненим пінопластом. Вийде ефект снігу. Перев'яжіть букетики яскравою стрічкою. Їх можна поставити або повісити в будь-якій кімнаті і навіть в офісі.
У чому зустрічати прихід Нового року
Тут немає строгих вимог. Який би варіант ви не обрали, шикарне вечірнє плаття або скромний домашній наряд, головне, щоб вони виглядали вишукано, були з натуральної тканини,  без блискіток і забезпечували вам відчуття повного комфорту. 

Накриваємо стіл на Новий рік 2015

прикраса

Для кожної господині актуальне питання: що ставити на стіл? Обмежень за складом страв у цьому році не буде, але от про достаток зелені на столі слід подбати. Салати, овочеві страви, гілочки зелені для прикраси страв  будуть  дуже  до речі і порадують Козу.

"Різдвяні" зірки

Білий хліб, червона ікра, масло або м'який плавлений сир, олія.
Формочками-зірками для печива виріжте з хліба зірки, обсмажте їх до хрумкої кірочки. Кожен шматочок змажте  плавленим сиром або маслом. Зверху розкладіть ікру. Нічого складного — але подача оригінальна.

Канапе по-датськи

10 шматочків білого хліба, 3 яйця, 3  яблука, 1 цибулина, сіль, перець, майонез.
Яйця зварити, подрібнити. Яблука почистити і натерти на тертці, змішати з яйцями і дрібно порізаною цибулею, сіллю, перцем. Заправити майонезом.

Із  хліба  вирізати маленькі зірки або кружальця і змастити їх отриманою  масою. Прикрасити зеленню.
Картопля в ковбасікар
Картоплю поріжте кубиками 2х2 см, посоліть,  запечіть у духовці або підсмажте на пательні, охолодіть. Варену ковбасу поріжте смужками 2х5 см,  обгорніть кожну картоплинку, скріпіть шпажкою і поставте на тарілку. Зверху видавіть ложечку соусу з  грибами (продається в упаковках) і посипте зеленню.

Салат з печінкою і горошком

400 г печінки, 200 г мороженого горошку, 3 солоних огірки,  1 свіжий огірок, мала цибулина, зелень, сіль, перець. Для заправки: 1 склянка нежирного йогурту, 1,5 ст. л. гірчиці.
Печінку зварити, порізати кубиками. Цибулю й огірки також порізати кубиками. Горошок відварити 3 хв, відцідити, охолодити. Змішати всі компоненти. Посолити, поперчити, заправити йогуртом і гірчицею та зеленню.
Хай же прийдешній рік буде без втрат,  під мирним небом і принесе кожному гарне здоров'я! З Новим роком!

Підготувала Людмила ЛЮБЧЕНКО.

 

 

 

 

З Новим роком, дівчата!

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025