Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 3 липня 2025 року № 28 (12984)

Всяка всячина / Овочеве асорті

06.09.2012

images Овочеве асорті

6 кг помідорів, 30 болгарських перчин, по 1 кг баклажанів, моркви, цибулі, 0,5 л олії, 3 ст. ложки солі, 8 ст. ложок цукру.
Помідори змолоти, баклажани порізати кружальцями, цибулю і моркву дрібно покраяти й окремо обсмажити в олії. Сік з помідорів варити 20 хв., додати перець, стерилізувти ще 5 хв. Потім усипати баклажани і проварити 5 хв. Додати моркву, цибулю, посолити, всипати цукор і кип’ятити знову 5 хв. Розкласти у стерилізовані банки і варити ще 20 хв., закатати.

images

Лечо з рисом

3 кг подрібнених помідорів (або змелених на м’ясорубці), 1 кг нарізаної півкільцями цибулі, 1 кг подрібненого болгарського перцю, 1 кг натертої та грубій тертці моркви, 1 склянка промитого сирого рису, 1 склянка цукру, 3 ст. ложки солі, 350-500 г олії, 1 ст. ложка оцтової есенції або 100 мл оцту, перець горошком — за бажанням.
Все змішати (крім оцту) і варити 50 хв. від моменту закипання. Наприкінці додати оцет. Закип’ятити, розкласти в стерилізовані банки, закрити металевими кришками і поставити «під шубу». Лечо можна використовувати і як заправку до супу.
Підготувала Надія МАКАРЧУК.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025