6 кг помідорів, 30 болгарських перчин, по 1 кг баклажанів, моркви, цибулі, 0,5 л олії, 3 ст. ложки солі, 8 ст. ложок цукру.
Помідори змолоти, баклажани порізати кружальцями, цибулю і моркву дрібно покраяти й окремо обсмажити в олії. Сік з помідорів варити 20 хв., додати перець, стерилізувти ще 5 хв. Потім усипати баклажани і проварити 5 хв. Додати моркву, цибулю, посолити, всипати цукор і кип’ятити знову 5 хв. Розкласти у стерилізовані банки і варити ще 20 хв., закатати.
3 кг подрібнених помідорів (або змелених на м’ясорубці), 1 кг нарізаної півкільцями цибулі, 1 кг подрібненого болгарського перцю, 1 кг натертої та грубій тертці моркви, 1 склянка промитого сирого рису, 1 склянка цукру, 3 ст. ложки солі, 350-500 г олії, 1 ст. ложка оцтової есенції або 100 мл оцту, перець горошком — за бажанням.
Все змішати (крім оцту) і варити 50 хв. від моменту закипання. Наприкінці додати оцет. Закип’ятити, розкласти в стерилізовані банки, закрити металевими кришками і поставити «під шубу». Лечо можна використовувати і як заправку до супу.
Підготувала Надія МАКАРЧУК.
Залишити коментар