Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 22 травня 2025 року №22 (12978)

Всяка всячина / Фарширована гуска з рисом та фруктами

13.04.2017
Фарширована гуска 
з  рисом 
та фруктами

гускаФарширована гуска  з  рисом  та фруктами

Інгредієнти:
– тушка гуски 3-3,5 кг,
– 200 г рису,
– 200 г яблук,
– 200 г айви,
– 100 г ізюму,
– 100 г чорносливу,
– 2 ст. ложки меду,
– 3 ст. ложки олії,
– 500 мл курячого бульйону,
– розмарин за смаком,
– чорний мелений перець за смаком,
– сіль за смаком.
Приготування.
Заздалегідь замочіть гуску в холодній  підсоленій воді на 12 годин. Обсушіть, видаліть залишки пір'я, натріть всередині і ззовні олією, медом, розмарином, сіллю, перцем і дайте полежати півгодини.
Ізюм і чорнослив замочіть в теплій воді на 30 хвилин. Рис відваріть в підсоленій воді до напівготовності 10 хвилин, потім злийте воду і остудіть. Айву і яблука очистіть від серединок і наріжте невеликими часточками.
З'єднайте відварений рис, айву, яблука, ізюм, чорнослив, 1 ст. ложку олії і перемішайте. Нафаршируйте гуску фруктово-рисовою сумішшю і зашийте отвір нитками (або скріпіть дерев'яними зубочистками). 
Також зв'яжіть крильця і ніжки гуски, щоби вони не пригоріли під час запікання. Зробіть на тушці гуски кілька проколів виделкою. Укладіть фаршировану гуску на спинку на деко, залите  бульйоном,  відправте у розігріту до 200°С духовку на 2,5-3 години залежно від ваги птиці.
Через півгодини зробіть температуру до 180°С. При необхідності,  долийте бульйон (або воду). Готовність фаршированої гуски перевірте, проколовши зубочисткою найтовстіше місце ніжки. 
Якщо виливається прозорий сік, значить гуска готова. Дайте гусці постояти 15 хвилин, а потім подавайте до столу.

Свинина  в пиві з ананасами 

Вам знадобиться: 2 кг свинини (задня частина), 2 склянки світлого пива, 300 г консервованого ананаса (кільцями), 3 ст. ложки топленого вершкового масла, 1 ч. ложка цукру, 1 ст. ложка борошна, 1 ч. ложка меленого імбиру, 1 ч. ложка гвоздики, 2 ч. ложки спецій для м'яса, сіль за смаком.
Спосіб приготування
– М'ясо промийте, просушіть і викладіть у каструлю.
Залийте м'ясо пивом, додайте половину спецій і посоліть. На великому вогні доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і тушкуйте на повільному вогні під кришкою протягом 1 години. Слідкуйте, щоб не пригоріло, а при необхідності – долийте трохи води.

Підготувала  Орися ФІЛІПЧУК.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025