400 г гарбуза, 2 солоні огірки, 3-4 свіжі помідори, 1 цибулина, 2-3 ст. ложки олії, оцет або лимонна кислота, перець і сіль за смаком, зелень петрушки.
Гарбуз нарізають невеликими кубиками і варять у підсоленій воді (води наливають стільки, щоб вона лише покрила гарбуз). Огірки нарізають кубиками, помідори – скибочками, цибулю труть на тертці із середніми отворами. Усі овочі змішують, додають перець, оцет або лимонну кислоту, поливають олією, посипають дрібно посіченою зеленню петрушки.
200 грису, 3 ст. ложки жиру, 1 цибулина, 500 г гарбуза, 50 г твердого сиру, сіль за смаком, 1 склянка сметани.
Зварений розсипчастий рис з’єднати з подрібненою пасерованою цибулею, натертим на тертці з великими отворами гарбузом і посолити. Одержану масу викласти в посудину, змащену жиром, залити сметаною, посипати тертим сиром і запекти.
500 ггарбуза, 100 г горіхів, 1 лимон, мед за смаком.
Гарбуз почистити, натерти на тертці з великими отворами. З лимона вичавити сік, горіхи подрібнити. Усе перемішати, додати мед.
Підготувала Людмила ЛЮБЧЕНКО.
Залишити коментар