За словами медиків, ліки з горобини активізують імунну систему та допомагають при грипові й застуді.
У народній медицині використовують і квітки, і плоди горобини звичайної. Їх сушать або консервують з цукром. Горобина – це полівітамінний продукт, який вживають при авітамінозах. Плоди горобини особливо багаті на вітаміни групи С та на каротини. Вони містять біологічно активні речовини, які активізують імунну систему.
Плоди використовують для лікування печінки, підшлункової залози, дихальних шляхів, складних захворювань нирок. Ліки з горобини застосовують також при ослабленні організму, обмінних поліартритах, закрепах і цукровому діабеті, бо у плодах червоної горобини міститься сорбіт.
У народній медицині використовують також плоди горобини чорної (чорноплідної). Вони найчастіше використовуються для пониження кров’яного тиску та заспокоєння нервової системи.
Плоди горобини чорноплідної сприяються згортанню крові, тому препарати з них не можна вживати людям із варикозним розширенням вен, недостатністю венозної системи та особам, які пережили інсульти чи інфаркти або хворіють на тромбофлебіти чи флебіти.
Залишити коментар