Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 5 червня 2025 року №24 (12 980)

Спорт, природа і здоров’я / Малина: смачно та корисно

05.07.2012

images Малина: смачно і корисно

Влітку починається сезон ягід, серед яких почесне місце займає її “величність” малина. Саме малина поєднує у собі величезну користь та незрівнянний смак, без якого важко уявити літній раціон кожного із нас. Це ягода, яка чудово поєднується  як із солодкими, так і солоними продуктами, тому її досить широко використовують в кулінарії.

Пиріг з малини

Борошно – 1,5 стакана, масло вершкове – 200 г, цукор – 1,5 стакана, яйце – 6 шт., малина – 5 стаканів, цукрова пудра – 1/2 стакана.
Жовтки розтерти з цукром до пишної піни, додати масло, борошно і міцно збиті вершки. Добре вимішане тісто вилити у форму (або невисоку каструлю), змащену маслом і посипану борошном. Пекти в духовці, через 8-10 хвилин вийняти і засипати зверху свіжою малиною. Після цього знову поставити у піч на 20-25 хвилин. Готовий пиріг густо посипати цукровою пудрою.

Желе з малини та сметани

Малина — 4 стакани, цукор — 1/2 стакана, сметана — 1/2 стакана, желатин — 20 г, вода — 1 неповна склянка.
Свіжозібрану малину розім’яти, а отриманий сік процідити крізь густе сито чи марлю. Желатин залити водою для набухання, а потім розчинити на водяній бані. До процідженого малинового соку додати желатиновий розчин і збиту із цукром сметану — все злегка перемішати. Викласти суміш в змочені холодною водою вазочки і залишити захолодати. Перед самою подачею вазочки помістити на кілька секунд в гарячу воду і викласти їх вміст на десертні тарілки. Подавати желе, прикрасивши свіжою малиною.
Олена ЗАГОРОДНЯ.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025