Влітку починається сезон ягід, серед яких почесне місце займає її “величність” малина. Саме малина поєднує у собі величезну користь та незрівнянний смак, без якого важко уявити літній раціон кожного із нас. Це ягода, яка чудово поєднується як із солодкими, так і солоними продуктами, тому її досить широко використовують в кулінарії.
Борошно – 1,5 стакана, масло вершкове – 200 г, цукор – 1,5 стакана, яйце – 6 шт., малина – 5 стаканів, цукрова пудра – 1/2 стакана.
Жовтки розтерти з цукром до пишної піни, додати масло, борошно і міцно збиті вершки. Добре вимішане тісто вилити у форму (або невисоку каструлю), змащену маслом і посипану борошном. Пекти в духовці, через 8-10 хвилин вийняти і засипати зверху свіжою малиною. Після цього знову поставити у піч на 20-25 хвилин. Готовий пиріг густо посипати цукровою пудрою.
Малина — 4 стакани, цукор — 1/2 стакана, сметана — 1/2 стакана, желатин — 20 г, вода — 1 неповна склянка.
Свіжозібрану малину розім’яти, а отриманий сік процідити крізь густе сито чи марлю. Желатин залити водою для набухання, а потім розчинити на водяній бані. До процідженого малинового соку додати желатиновий розчин і збиту із цукром сметану — все злегка перемішати. Викласти суміш в змочені холодною водою вазочки і залишити захолодати. Перед самою подачею вазочки помістити на кілька секунд в гарячу воду і викласти їх вміст на десертні тарілки. Подавати желе, прикрасивши свіжою малиною.
Олена ЗАГОРОДНЯ.
Залишити коментар