Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 5 червня 2025 року №24 (12 980)

Спорт, природа і здоров’я / Зміцнюємо імунітет восени

06.11.2014

images Зміцнюємо імунітет восени

Осінній період продовжує радувати нас великою кількістю корисних овочів і фруктів, які за своїми  властивостями нічим не поступаються літнім, а в дечому навіть перевершують.

Регулярне вживання сезонних вітамінів захистить імунітет, а значить — можна не боятися осінніх застуд! Не варто забувати і про те, що потреби нашого організму у вітамінах можуть змінюватися від сезону до сезону. Тому восени необхідно звернути особливу увагу на вітаміни, які сприяють підтримці імунітету. Однак не варто поспішати в аптеку і купувати різні препарати з довгим переліком вітамінів на упаковці.  
Найкраще засвоюються організмом натуральні сезонні вітаміни, які ми отримуємо з овочами та фруктами.
Морква, капуста, картопля — ці продукти містять вітамін В6, який потрібно вживати для підвищення імунітету. Вітамін В6 восени відповідає за поліпшення роботи серцево-судинної і нервової систем. Крім того, вітамін В6 міститься в жовтках яєць, у квасолі, волоських горіхах, пивних дріжджах.
Не обійтися без вітаміну С восени. Він підвищує імунітет, сприяє поліпшенню загального стану здоров'я, відіграє важливу роль в обміні речовин. Вітамін С міститься в капусті, перці, цибулі, петрушці, горобині і шипшині.
Горіхи, оливкова олія — джерела вітаміну Е. Він восени також стане корисним для підтримки імунітету. Крім того, вітамін Е міститься в кукурудзі та пророщеній пшениці.
Вітамін А восени можна вживати для підтримки хорошого стану волосся, зубів та імунітету. Його отримують з продуктів тваринного походження. Джерела вітаміну А — це масло, риба, яйця та інше.
Для підвищення імунітету восени можна випивати свіжовичавлені соки з яблук, моркви, які збагачують організм всіма необхідними корисними речовинами. Буряковий сік  теж хороше джерело здоров'я. У ньому міститься велика кількість вітамінів і мінералів, особливо бетаїну, важливого для обміну речовин. Цей сік використовують для лікування гіпертонії, проблем з серцево-судинною системою.
В осінній період, коли немає яскравого сонця, організм потребує вітаміну D. Його можна отримати, вживаючи жовтки яєць, вершкове масло, лосось та інші продукти. Вітамін D відповідає за рівень кальцію в організмі, запобігає розвитку остеопорозу.
Але не тільки вітаміни восени корисні для підтримки імунітету людини. Не варто забувати про прогулянки на свіжому повітрі, регулярні заняття спортом, тренування  і про здоровий спосіб життя.
Світлана УСИК, Лілія БОГДАНОВИЧ.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025