Малина – ягода корисна
Від яких тільки хвороб не зцілює малина, корисні властивості якої зберігаються навіть після термічної обробки!
Чи знайдеться хтось, кого з дитинства при найменших ознаках застуди та кашлю не поїли гарячим чаєм з варенням з цієї запашної ягоди? А при яких ще захворюваннях допомагають ці смачні ліки?
Для багатьох з нас ця ягода є улюбленими ласощами. З малини можна готувати желе і варення. Деякі використовують її як ліки від недуг. Адже вона є багатим джерелом корисних речовин.
Якщо ви бажаєте зберегти красу і здоров’я на багато років, то вам просто необхідно включити в меню цю ягоду. Варто відзначити, що після теплової обробки вона зберігає всі свої вітаміни і мінерали.
У малині містяться органічні кислоти, цукор, аскорбінова кислота, вітаміни групи B, кальцій, магній, марганець, селен, калій, цинк, мідь і багато іншого.
Чудові властивості малини народна медицина визнала вже багато років тому. Адже вона допомагає при лихоманці, ГРЗ та при грипі. З сухих плодів виходить прекрасний потогінний чай. Що стосується свіжих плодів, то вони покращують стан при запорах. Якщо ви страждаєте якою-небудь недугою шлунково-кишкового тракту , то вам не слід їсти малину без попередньої консультації з лікарем.
Ця ягода має сприятливий вплив на судини і серце. Вона корисна при серцевій аритмії, анемії і атеросклерозі.
Малина допомагає долати негативні емоції, піднімає апетит, а також має сечогінні та протизапальні властивості.
Лілія БОГДАНОВИЧ, Світлана УСИК.
Навчально-методичний центр
ЦЗ та БЖД Волинської області.
Малина – ягода корисна
Від яких тільки хвороб не зцілює малина, корисні властивості якої зберігаються навіть після термічної обробки!
Чи знайдеться хтось, кого з дитинства при найменших ознаках застуди та кашлю не поїли гарячим чаєм з варенням з цієї запашної ягоди? А при яких ще захворюваннях допомагають ці смачні ліки?
Для багатьох з нас ця ягода є улюбленими ласощами. З малини можна готувати желе і варення. Деякі використовують її як ліки від недуг. Адже вона є багатим джерелом корисних речовин.
Якщо ви бажаєте зберегти красу і здоров’я на багато років, то вам просто необхідно включити в меню цю ягоду. Варто відзначити, що після теплової обробки вона зберігає всі свої вітаміни і мінерали.
У малині містяться органічні кислоти, цукор, аскорбінова кислота, вітаміни групи B, кальцій, магній, марганець, селен, калій, цинк, мідь і багато іншого.
Чудові властивості малини народна медицина визнала вже багато років тому. Адже вона допомагає при лихоманці, ГРЗ та при грипі. З сухих плодів виходить прекрасний потогінний чай. Що стосується свіжих плодів, то вони покращують стан при запорах. Якщо ви страждаєте якою-небудь недугою шлунково-кишкового тракту , то вам не слід їсти малину без попередньої консультації з лікарем.
Ця ягода має сприятливий вплив на судини і серце. Вона корисна при серцевій аритмії, анемії і атеросклерозі.
Малина допомагає долати негативні емоції, піднімає апетит, а також має сечогінні та протизапальні властивості.
Лілія БОГДАНОВИЧ, Світлана УСИК.
Навчально-методичний центр ЦЗ та БЖД Волинської області.
Залишити коментар