Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 3 липня 2025 року № 28 (12984)

Всяка всячина / Що має бути на святковому столі

27.12.2012 Стасюк Людмила Іванівна

kurka-z-ananasami-ta-gribami-pid-sirom Що має бути на святковому столі?

Оскільки 2013-й рік – Рік Змії, любительки розкоші та делікатесів, то зустрічати Змію треба чимось незвичайним.

Салат "Острів"

Болгарський перець різних кольорів нарізати кубиками.  Свіжий огірок почистити і теж нарізати кубиками. Крабові палички, помідори, червону рибу  дрібно порізати. Викласти у скляні креманки або стакани шарами: перець, крабові палички, огірки, червона риба, помідори. Зверху злегка полити оливковою олією, покласти по маслині і шматку помідора. Прикрасити зеленню.

Тарталетки з тунцем

У готові тарталетки покладіть по ложечці  роздавленого виделкою  тунця з консерви, потім  - кукурудзу і порізаний консервований огірок. Заправте  зверху ложечкою майонезу. Прикрасіть шматочком помідора.

Салат "Господиня року"

На блюдо шарами  розкладіть: дрібно нарізане відварене м'ясо, посічену цибулю, попередньо розпарений і порізаний на шматочки чорнослив, терті яблука, свіжі або мариновані огірки, порізані соломкою, потім ідуть шари потертих на тертці яєць і твердого сиру. Кожен шар почергово просочити майонезом, прикрасити салат дрібно посіченими волоськими горіхами і викласти зверху з маслин змію, яку притрусити посіченим  жовтком.

Ніжне філе з овочами

Потрібно: 1 цибулина, 100 г сиру, 2 помідора, 1 болгарський перець, 500 г курячого філе, 100 г майонезу, листки салату, сіль, перець, олія для смаження.
Філе злегка відбити, посолити, поперчити і обсмажити з одного боку. На підсмажений бік викласти цибулю, нарізану кільцями, помідор і болгарський перець, теж порізані. Зверху посипати тертим сиром і змазати майонезом. Запікати у духовці 20-30 хв. Готове філе викласти на листя салату.

Салат "Шапка Мономаха"

index

Необхідно: 200 г сиру, 1 стакан грецьких горіхів, 1 велике яблуко, 1 стакан ізюму, 1 гранат, 1 великий варе

ний буряк, майонез.
На великій тарілці викладаємо тонкими шарами: натертий сир, подрібнені горіхи, натерте яблуко, розпарений ізюм, натертий буряк. Кожен шар змазуємо майонезом. Прикрашаємо зеimagesрнятами граната.

Рулет "Маркіза"

Потрібно: тісто - 5 шт. яєць, 200 г борошна, 200 г цукру, 1 ч. л. розпушувача.
Крем - 250 г масла, 1 банка звареного згущеного молока,  100 г чорного шоколаду, 3 ст. л. какао.
Змішуємо яйця, цукор, борошно і розпушувач. Деко застилаємо папером і виливаємо тісто. Випікаємо 10-12 хв. при 180 градусах. Готовий бісквіт охолоджуємо, згорнувши рулетом.
Для крему збиваємо масло із згущеним молоком, додаємо какао і розтоплений шоколад. Змазуємо бісквіт тонким шаром крему і згортаємо в рулет. Зверзу прикрашаємо кремом і вишнями та горіхами.

Фруктова "ялинка"

Потрібно будь-які фрукти і ягоди: яблука, ківі, ананас, полуниця, хурма, мандарини, вишні.
Фрукти нарізати  рівними за розміром кубиками. Потім на плоскій тарілці викласти з них і ягід "ялинку", чергуючи компоненти за кольором (фото). Таким чином можна викласти і желе.

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025