Оскільки 2013-й рік – Рік Змії, любительки розкоші та делікатесів, то зустрічати Змію треба чимось незвичайним.
Болгарський перець різних кольорів нарізати кубиками. Свіжий огірок почистити і теж нарізати кубиками. Крабові палички, помідори, червону рибу дрібно порізати. Викласти у скляні креманки або стакани шарами: перець, крабові палички, огірки, червона риба, помідори. Зверху злегка полити оливковою олією, покласти по маслині і шматку помідора. Прикрасити зеленню.
У готові тарталетки покладіть по ложечці роздавленого виделкою тунця з консерви, потім - кукурудзу і порізаний консервований огірок. Заправте зверху ложечкою майонезу. Прикрасіть шматочком помідора.
На блюдо шарами розкладіть: дрібно нарізане відварене м'ясо, посічену цибулю, попередньо розпарений і порізаний на шматочки чорнослив, терті яблука, свіжі або мариновані огірки, порізані соломкою, потім ідуть шари потертих на тертці яєць і твердого сиру. Кожен шар почергово просочити майонезом, прикрасити салат дрібно посіченими волоськими горіхами і викласти зверху з маслин змію, яку притрусити посіченим жовтком.
Потрібно: 1 цибулина, 100 г сиру, 2 помідора, 1 болгарський перець, 500 г курячого філе, 100 г майонезу, листки салату, сіль, перець, олія для смаження.
Філе злегка відбити, посолити, поперчити і обсмажити з одного боку. На підсмажений бік викласти цибулю, нарізану кільцями, помідор і болгарський перець, теж порізані. Зверху посипати тертим сиром і змазати майонезом. Запікати у духовці 20-30 хв. Готове філе викласти на листя салату.
Необхідно: 200 г сиру, 1 стакан грецьких горіхів, 1 велике яблуко, 1 стакан ізюму, 1 гранат, 1 великий варе
ний буряк, майонез.
На великій тарілці викладаємо тонкими шарами: натертий сир, подрібнені горіхи, натерте яблуко, розпарений ізюм, натертий буряк. Кожен шар змазуємо майонезом. Прикрашаємо зернятами граната.
Потрібно: тісто - 5 шт. яєць, 200 г борошна, 200 г цукру, 1 ч. л. розпушувача.
Крем - 250 г масла, 1 банка звареного згущеного молока, 100 г чорного шоколаду, 3 ст. л. какао.
Змішуємо яйця, цукор, борошно і розпушувач. Деко застилаємо папером і виливаємо тісто. Випікаємо 10-12 хв. при 180 градусах. Готовий бісквіт охолоджуємо, згорнувши рулетом.
Для крему збиваємо масло із згущеним молоком, додаємо какао і розтоплений шоколад. Змазуємо бісквіт тонким шаром крему і згортаємо в рулет. Зверзу прикрашаємо кремом і вишнями та горіхами.
Потрібно будь-які фрукти і ягоди: яблука, ківі, ананас, полуниця, хурма, мандарини, вишні.
Фрукти нарізати рівними за розміром кубиками. Потім на плоскій тарілці викласти з них і ягід "ялинку", чергуючи компоненти за кольором (фото). Таким чином можна викласти і желе.
Залишити коментар