Можливо, господинь зацікавить наша підбірка страв до Новорічного столу. Ними ви зможете порадувати домашніх і гостей.
На 6 порцій:
150 г філе сьомги
300 г листя зеленого салату
1 яблуко,
1 грейпфрут
2 ст. ложки зерен граната
2 ч. ложки гірчиці
2 ст. ложки оливкової олії
1 ст. ложка соку лимона
чорний мелений перець, сіль.
Листя салату порвіть і викладіть на блюдо. Яблуко поріжте тонкими дольками і збризніть лимонним соком.
Грейпфрут обчистіть від шкірки і мембран, наріжте шматочками та перемішайте з яблуком. Викладіть суміш на салат.
Сьомгу наріжте тоненькими смужками, згорніть у вигляді троянд і викладіть на салат.
Для соусу оливкову олію змішайте із лимонним соком, гірчицею, сіллю, перцем.
Полийте салат соусом і посипте зернами граната.
Цей салат стане родзинкою святкового стола!
Потрібно:
З варені яйця
2 цибулини
2 кислі яблука
150 г сиру
майонез
Цибулю порізати тоненькими кільцями і замаринувати у гарячій воді з цукром, сіллю, оцтом. Як захолоне вода, зцідити її, а цибулю викласти на низ салатниці. Яблука обчистити і натерти на "буряковій" тертці зверху на цибулю. Поверх я
блук натерти сир, змазати трохи майонезом, останніми натерти яйця. Можна салат прикрасити зеленою цибулею або морквою.
Потрібно: філе, 6-8 листків пекінської капусти, мандарин, 200 г вершків, 30 г сиру, за смаком сіль, перць і мускатний горіх.
Філе помити, порізати невеликими кубиками і обсмажити на сковорідці. Потім вилити на сковорідку вершки, додати сіль, перець, мускатний горіх, вичавити сік із двох часток мандарина, перемішати і випарувати на середньому вогні, зняти
.
Листки капусти помити, нарізати соломкою і викласти на тарілку. У решти часток мандарина видалити зайві волокна і розрізати навпіл кожну. Посипати мандаринами капусту. Коли курятина охолоне, викласти її поверх капустяно-мандаринової основи, зверху посипати натертим сиром.
Спочатку потрібно відварити картоплю і потовкти, додавши масла. Курячі ніжки (гомілки) помити, обсушити та обсмажити до золотавого кольору. Посолити, поперчити.
Готове магазинне листкове тісто розрізати на квадратики (15х15), на кожен викласти картопляну кульку і розкатати її тонким шаром. У центр, кісткою догори, поставити підсмажену ніжку й акуратно підняти тісто так, щоб утворилася "торбинка".
Потім вкласти все у форму для запікання, змастити тісто збитим яйцем і запікати у духовці (180 градусів) приблизно 40 хв. Готові ніжки зверху можна перев'язати зеленою цибулею або обгорнути порізаною білою серветкою, щоб зручно було брати. Подавати з овочами і зеленню.
1 кг м'яса свинини дрібно нарізати, добавити 3 ст. ложки майонезу, 3 ст. ложки крохмалю, 3 яйця, сіль, перець, перемішати і поставити на годину. Смажити на пательні як млинці, які можна притушити у духовці.
Коржі: 160 г борошна, 220 г цукру, 6 яєць, 2 ч. л. порошку для печива.
Крем: 250 г масла, 1 літр молока, 160 г борошна, 200 г цукру, 3 пачки ванільного цукру, 2-3 ст. ложки коньяку, 100 г кокосової стружки.
Яйця розтерти з цукром, додати борошно і порошок до печива. Добре вимішати. Вилити тісто на викладену пергаментом форму і випікати 30 хв за температури 180 градусів.
Половину молока вилити у каструлю, додати цукор і закип'ятити. Решту молока вимішати з борошном на однорідну масу. Потрохи вливати в кип'ячене молоко. Готувати на маленькому вогні, увесь час помішуючи. Цей заварний крем відставити і вистудити.
М'яке масло збити в міксері, поступово додаючи до нього по одній ложці заварний крем. Усе разом збити на однорідну масу. Наприкінці добавити ванільний цукор та коньяк.
Корж розрізати на дві частини, перемазати кремом. Верх намастити кремом і посипати кокосовою стружкою (можна пофантазувати і висипати стружкою голову коня, підкову).
Смачного Нового року!
Підготувала Людмила СТАСЮК.
Залишити коментар