Раді вітати Вас!
  • Головна
  • Контакти
  • Реклама
Весь архів випусків
  • Головна
  • Категорії
    • Повідомлення в номер
    • Місцева влада
    • Репортаж
    • Політика
    • Погода
    • Редакційна пошта
    • Духовність
    • Закон і ми
    • Благодійність
    • Пам’ять
    • Спорт, природа і здоров’я
    • Всяка всячина
    • Реклама і оголошення
    • З неопублікованого
  • Галерея
  • Про нас
  • Відгуки читачів
  • Передплата
  • Контакти
  • Четвер, 22 травня 2025 року №22 (12978)

Всяка всячина / Масляна пригощає млинцями

13.02.2015 Стасюк Людмила Іванівна

фрукти Масляна пригощає млинцями

Головне пригощання на Масляну — це млинці, що символізують Сонце і початок весни.
Вважається, скільки млинців Ви на Масляну з'їсте, стільки радощів матимете протягом року.
Для приготування млинців Вам знадобиться:
1 л молока
6 яєць
2 склянки борошна
1/2 ст. л. цукру
1 ст. л. олії
Вершкове масло, сіль
1. Збийте яйця, додайте цукор, щіпку солі, 1 склянку борошна. Поступово налийте половину молока і ретельно перемішайте, щоб тісто стало однорідним, без грудочок.
2. Засипте решту борошна, долийте залишки молока і добре вимішайте тісто.
3. Додайте в тісто 1 ст. л. олії, щоб млинці не пригоріли.
4. Добре розігрійте сковорідку, змастіть її маслом або шматочком сала. Тісто вилийте на сковорідку порційною ложкою та розподіліть рівномірно по дну сковорідки. Перевертайте млинець, коли на ньому з'являться бульбашки і тісто "схопиться".
5. Готові млинці змастіть вершковим маслом і накрийте паперовим рушником.

Підказки шеф-кухаря:

  • Щоб тісто було пухким, борошно для тіста обов'язково просійте.
  • Щоб млинці були ажурними, додайте до тіста трохи газованої води.
  • Щоб у тісті не було грудочок, молоко чи воду заливайте в борошно, а не навпаки. Будь-яка рідина має бути кімнатної температури.
  • Щоб млинці не розривалися, коли ви їх перевертаєте, додайте до тіста сіль.
  • Щоб млинці "зістрибували" зі сковорідки, додайте до тіста олію.
  • Щоб млинці не пригорали, перш, ніж смажити, сильно розігрійте сковорідку на великому вогні, додавши трохи солі.
  • Щоб краї млинців не "засмажувалися", не наливайте олію на сковорідку, а просто змастіть нею дно. Простіше за все – наколотим на виделку шматочком очищеної картоплини, зануреним в олію.

Млинці з грибами та сиром

Підсмажте грибочки (шампіньйони чи опеньки) з цибулею. 1 ст. л. теплої начинки викладіть на готовий млинець, додайте натертого сиру і зберіть краї в торбинку. Зав'яжіть гілочкою зелені (кропу чи петрушки).
 

Джем і мед

торбочки

Будь-який джем або мед можна подавати до млинців окремо. Можна змащувати млинець 1 ст. л. джему або меду і згортати його конвертиком або трубочкою.

Млинці з фруктами

Для соусу змішайте крохмаль з невеликою кількістю ананасового та апельсинового соку, доведіть його до кипіння. Наріжте апельсин, ананас, подрібніть горіхи, додайте соус та перемішайте. Покладіть на млинець 1ст. л начинки, загорніть його трикутником.

Оладки з капусти і сиру

Інгредієнти
капуста 500 г
яйця курячі 3 шт.
сир твердий 100 г
крупа манна 3 ст. ложки
сіль
перець чорний мелений
розпушувач тіста 3 г
Капусту дуже тонко нашаткувати (бажано шатківницею) і відварити в підсоленій воді (кількість води невелика) до готовності. Відцідити. Додати яйця, манку, натертий сир, розпушувач. Посолити і поперчити до смаку. Формувати оладки ложкою і обсмажувати їх на олії до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.

Курячі оладкиікра

Інгредієнти
філе куряче 500 г
часник (зубки) 3 шт.
картопля (терта) 2 шт.
морква (терта) 1 шт.
цибуля ріпчаста (різана) 1 шт.
молоко кисле 0,5 л
яйця курячі 2 шт.
борошно 2 склянки
сода харчова 1 ч. ложка
сіль
перець чорний мелений
Кисле молоко змішати з яйцями, додати борошно і соду. Добре перемішати.
Додаємо в тісто курячий фарш, картоплю, моркву, цибулю, часник. Солимо і перчимо.
Викладаємо ложкою оладки на пательню і смажимо на олії до золотистого кольору.
Підготувала Людмила Любченко.

 

Залишити коментар

Ваш коментар з’явиться після перевірки модератором

ВІСТІ КОВЕЛЬЩИНИ

  • Редактор
    Вельма Микола Григорович
  • Перший заступник редактора
    Ляшук Світлана Олександрівна
  • Головний бухгалтер
    Шостацька Ірина Іванівна

Громадсько-політична газета "Вісті Ковельщини" 2012-2025