Головне пригощання на Масляну — це млинці, що символізують Сонце і початок весни.
Вважається, скільки млинців Ви на Масляну з'їсте, стільки радощів матимете протягом року.
Для приготування млинців Вам знадобиться:
1 л молока
6 яєць
2 склянки борошна
1/2 ст. л. цукру
1 ст. л. олії
Вершкове масло, сіль
1. Збийте яйця, додайте цукор, щіпку солі, 1 склянку борошна. Поступово налийте половину молока і ретельно перемішайте, щоб тісто стало однорідним, без грудочок.
2. Засипте решту борошна, долийте залишки молока і добре вимішайте тісто.
3. Додайте в тісто 1 ст. л. олії, щоб млинці не пригоріли.
4. Добре розігрійте сковорідку, змастіть її маслом або шматочком сала. Тісто вилийте на сковорідку порційною ложкою та розподіліть рівномірно по дну сковорідки. Перевертайте млинець, коли на ньому з'являться бульбашки і тісто "схопиться".
5. Готові млинці змастіть вершковим маслом і накрийте паперовим рушником.
Підсмажте грибочки (шампіньйони чи опеньки) з цибулею. 1 ст. л. теплої начинки викладіть на готовий млинець, додайте натертого сиру і зберіть краї в торбинку. Зав'яжіть гілочкою зелені (кропу чи петрушки).
Будь-який джем або мед можна подавати до млинців окремо. Можна змащувати млинець 1 ст. л. джему або меду і згортати його конвертиком або трубочкою.
Для соусу змішайте крохмаль з невеликою кількістю ананасового та апельсинового соку, доведіть його до кипіння. Наріжте апельсин, ананас, подрібніть горіхи, додайте соус та перемішайте. Покладіть на млинець 1ст. л начинки, загорніть його трикутником.
Інгредієнти
капуста 500 г
яйця курячі 3 шт.
сир твердий 100 г
крупа манна 3 ст. ложки
сіль
перець чорний мелений
розпушувач тіста 3 г
Капусту дуже тонко нашаткувати (бажано шатківницею) і відварити в підсоленій воді (кількість води невелика) до готовності. Відцідити. Додати яйця, манку, натертий сир, розпушувач. Посолити і поперчити до смаку. Формувати оладки ложкою і обсмажувати їх на олії до золотистої скоринки. Подавати зі сметаною.
Інгредієнти
філе куряче 500 г
часник (зубки) 3 шт.
картопля (терта) 2 шт.
морква (терта) 1 шт.
цибуля ріпчаста (різана) 1 шт.
молоко кисле 0,5 л
яйця курячі 2 шт.
борошно 2 склянки
сода харчова 1 ч. ложка
сіль
перець чорний мелений
Кисле молоко змішати з яйцями, додати борошно і соду. Добре перемішати.
Додаємо в тісто курячий фарш, картоплю, моркву, цибулю, часник. Солимо і перчимо.
Викладаємо ложкою оладки на пательню і смажимо на олії до золотистого кольору.
Підготувала Людмила Любченко.
Залишити коментар